Almeerders pakken winst Junior Challenge Challenge Almere-Amsterdam

Het wordt bijna een beetje een traditie: de Junior Challenge die wordt gewonnen door Almeerders. Ook dit jaar was het weer raak; Joran Stobbe en Iza de Waal trokken de wedstrijd over 380 meter zwemmen en 4.2 kilometer hardlopen naar zich toe. Stobbe finishte de race in 19:32 minuut en De Waal in 24:54 minuut.

Vanwege alle COVID-19 maatregelen gingen er dit jaar minder junioren van start dan gebruikelijk, maar toch beleefden zo’n 200 scholieren een prachtige dag in een zonovergoten Almere. De 14-jarige Anna – die ergens in het middenveld finishte – genoot met volle teugen. “Dit is de tweede keer dat ik meedoe en omdat we niet hoefden te fietsen, was het wel een stukje makkelijker. Dat vond ik eigenlijk wel lekker, want ik vind een triathlon wel heel erg zwaar”, lacht ze.

Geen wonder ook, want veel van de deelnemers aan de Junior Challenge hebben nog geen ervaring met triathlon en leren de sport dus op een speelse manier kennen, door samen met vriendjes en klasgenoten te racen. Iemand die de sport niet hoeft te leren kennen, was winnaar Stobbe, want hij is triatleet. “Het zwemmen ging heel goed en tijdens het lopen ging het makkelijk. Tot het keerpunt, want toen zag ik dat er een jongen heel dicht achter me zat. Op de terugweg ben ik ‘gegaan en gegaan’ en uiteindelijk moest ik nog een eindsprint doen om te winnen. In eigen stad is dat fantastisch, daar moet je gewoon superblij mee zijn.”

Ook De Waal, de winnares bij de meisjes, heeft veel triathlonervaring en vond het prachtig om in Almere te winnen. “Het is heel fijn om hier weer te zijn. Leuk ook om te zien dat zoveel atleten van Triathlon Vereniging Almere zo ver van voren zitten.”

Een link naar de uitslagen vind je hier.https://results.sporthive.com/events/6841436737031469312/races/479157. Morgen vindt bij Challenge Almere-Amsterdam onder andere de Middle Distance plaats, terwijl aankomende zondag, 12 september, vooral in het teken staat van het WK Long Distance en WK Aquabike.

Recommended Posts