Wijzigingen parcoursen Junior Challenge en RABO Business Relay

De RABO Business Relay en Junior Challenge zullen er tijdens de 2021-editie van Challenge Almere-Amsterdam een beetje anders uitzien dan je gewend bent. De parcoursen van deze twee races voeren doorgaans over het inmiddels Floriade-terrein, maar dat blijkt dit jaar en voor deze onderdelen niet mogelijk.

Voor de Junior Challenge zijn de gevolgen het grootst; scholieren zullen dit jaar niet fietsen, maar vol aan de bak mogen tijdens een zogenaamde ‘Swim-Run’. Dat betekent dat zij eerst in het Weerwater zullen duiken voor het zwemonderdeel, precies over het parcours waar altijd gezwommen wordt. Vervolgens wordt niet de fiets gepakt, maar mogen de loopschoenen dus meteen aan. Vanaf de Esplanade wordt er richting het Lumierepark gelopen, vervolgens nog een stukje heen en weer langs het Weerwater en uiteindelijk wordt via de andere kant van het Lumierepark weer koers gezet richting Esplanade en finish. “Natuurlijk hadden we heel graag een ‘klassieke’ scholierentriathlon georganiseerd en wilden we het liefst iedereen zien zwemmen, fietsen en lopen, maar we maken er hoe dan ook een toffe editie van”, legt Race Director Richard Belderok uit.

Ook de RABO Business Relay belooft dit jaar een mooie race te worden, met tientallen bedrijventeams die zich al hebben aangemeld. Deze bedrijventeams zullen wel zwemmen, fietsen en lopen. Het zwemonderdeel is ongewijzigd ten opzichte van voorgaande jaren en dus wordt er een korte ronde in het Weerwater gezwommen. Daarna wordt er niet een ronde óm het Weerwater gefietst, maar wordt er heen en weer langs de oostkant van het Weerwater gereden. Het keerpunt ligt net voorbij aan het Kasteel, ter hoogte van de Lange Wetering. Het loopparcours voert dit jaar niet door het stadscentrum, maar gaat via de Esplanade naar de westkant van het weerwater, waar ook een heen- en weerparcours klaarligt en waar atleten hun laatste kilometers zullen afleggen voor ze hun collega’s mogen wegtikken of naar de finish kunnen.

Recommended Posts