Rabobank zet extra in op vitaliteit, terug te zien in nieuwe sponsorovereenkomst Challenge Almere-Amsterdam

In een tijd waarin mensen steeds vaker stilzitten, weinig bewegen en meer gezondheidsklachten ontwikkelen, zet Rabobank Almere juist des te meer in op vitaliteit. Vanuit de ambitie om mensen zo gezond mogelijk te laten leven, heeft Rabobank dan ook een vernieuwde sponsorovereenkomst met CHALLENGEALMERE-AMSTERDAM gesloten: Rabobank Almere wordt vitaliteitspartner van het grootste Almeerse sportevenement én hoofdsponsor van de Rabo Business Relay.

De Rabo Business Relay is al jaren een zeer populair onderdeel op de kalender van CHALLENGEALMERE-AMSTERDAM, waarbij bedrijventeams – bestaande uit drie atleten – het tegen elkaar opnemen in een ultrakorte triathlon in estafettevorm. Er wordt per persoon 380 meter gezwommen, 7 kilometer gefietst en 2 kilometer hardgelopen en in aanloop naar deze Rabo Business Relay volgen de deelnemende atleten samen met hun collega’s verschillende clinics en trainingen. “De afgelopen jaren is ons evenement altijd gesteund door Rabobank Almere. Die ondersteuning kwam in verschillende vormen en het is heel erg fijn om de betrokkenheid van deze partner iedere keer weer te ervaren. Deze vernieuwde samenwerking onderstreept alleen maar het fijne gevoel dat wij al bij Rabobank Almere hadden”, legt CHALLENGEALMERE-AMSTERDAM Race Director Richard Belderok uit.

De Rabo Business Relay krijgt – in aanloop naar de wedstrijd zelf die op 9 september 2021 zal plaatsvinden en onderdeel uitmaakt van vier dagen wedstrijden, inclusief het WK Long Distance en WK Aquabike – een vitaliteitsprogramma, waarbij deelnemers dus aan de hand van clinics en trainingen worden uitgedaagd zo sportief en gezond mogelijk te leven. Tegelijkertijd worden ze op die manier zo goed mogelijk voorbereid op hun wedstrijd. “Net als Rabobank Almere, is CHALLENGEALMERE-AMSTERDAM natuurlijk enorm verweven met de stad”, vertelt Rabobank Almere-directeur Wouter Stevens. “Dat we samen de Rabo Business Relay op deze manier kunnen inzetten als laagdrempelige manier om een hele mooie sport te ontdekken, is geweldig. Rabobank Almere heeft als missie ‘Growing a better world together’ en dat is een slogan waar CHALLENGEALMERE-AMSTERDAM zich graag aan conformeert.” De vernieuwde sponsorovereenkomst tussen CHALLENGEALMERE-AMSTERDAM en Rabobank Almere werd mede-ondertekend door Ledjaaz. Deze scholier was op de dag van tekenen en vanuit het programma ‘JINC – Baas van Morgen – een dag directeur van Rabobank Almere.

Over CHALLENGEALMERE-AMSTERDAM

CHALLENGEALMERE-AMSTERDAM is de oudste triathlon van Europa en de op één na oudste triathlon ter wereld. Met veertig jaar aan sporthistorie en verschillende EK’s en WK’s op haar naam, heeft CHALLENGEALMERE-AMSTERDAM jonge triatleten enthousiast gemaakt, bekende triatleten ontvangen en tegelijkertijd kampioenen voortgebracht. Bijzondere winnaars waren Axel Koenders, Gregor Stam, Gerrit Schellens, Frank Heldoorn, Yvonne, van Vlerken, Heleen bij de Vaate en Chrissie Wellington. De snelste race, met een eindtijd van 7:50:15 uur, werd in 2019 gerealiseerd door de Zuid-Afrikaanse Matt Trautman. In 2021 vormt Almere het decor voor het WK Long Distance en WK Aquabike.

Recommended Posts