Nederlandse inschrijving WK Multisport Almere geopend

Nederlandse Agegroupatleten kunnen zich vanaf vandaag inschrijven voor alle WK’s die tussen 4 en 13 september plaatsvinden tijdens het ITU WK Multisport in Almere. Via www.NTBinschrijvingen.nl kunnen NTB-leden die in het bezit zijn van een atletenlicentie én de Nederlandse nationaliteit, en op voorwaarde dat ze hebben voldaan aan de voor het specifieke WK geldende kwalificatiecriteria, aanmelden voor deelname.

Nederland krijgt als organiserend land per leeftijdscategorie (M/V) 25 startplaatsen toegewezen. Naar verwachting is dat voor de meeste evenementen in vrijwel alle leeftijdsklassen toereikend, met als uitzondering enkele leeftijdsklassen op het WK Triathlon Long Distance. Om alle belangstellenden tijdig te laten weten of ze kunnen starten is gekozen voor een korte voorinschrijvingstermijn tot 1 februari 2020. Na die termijn kan – tot uiterlijk 1 juli – alleen nog ingeschreven worden in Age Groups waar nog geen 25 Nederlandse atleten voor geregistreerd staan. Atleten die vóór 1 februari hebben ingeschreven krijgen uiterlijk 10 februari bericht of ze (als ze aan de voorwaarden voor kwalificatie voldaan hebben) kunnen deelnemen. Als er in bepaalde categorieën sprake is van over-inschrijving, zal er een selectie plaatsvinden op basis van eerder behaalde resultaten. Bij inschrijving na 1 februari geldt voor alle WK-wedstrijden: vol = vol.

Voor atleten die in de zogenaamde eliteseries op het WK van start willen gaan, gelden andere kwalificatie-eisen. Deze zijn hier te vinden.

In Almere wordt dit jaar gestreden om de wereldtitels op de duathlon standaard en sprint, de crosstriathlon, de aquathlon, aquabike en Long Distance. Aanvullende voorwaarde voor deelname aan het WK is dat de deelnemers tijdens de wedstrijd het officiële – door de ITU goedgekeurde – landentenue dragen.

Bestellen van de benodigde wedstrijdkleding, maar ook representatiekleding als hoody’s, jassen, T-shirts, etc., kan via de website van NTB partner Forte Sportswear

Voor wie de wedstrijdkleding eerst wil passen worden er – verspreid over het jaar en het land – diverse passessies georganiseerd. Het overzicht van deze passessies (en formulier voor aanmelding) is hier te vinden.

Recommended Posts